Poppers haitat car

Edward hymyili Midgelle mutisten: Tuollaista on epätoivo, ajatteli Midge. Kylmää, ääretöntä kylmyyttä ja epätoivoa. Hän ei ollut koskaan ennen ymmärtänyt, että epätoivo saattoi olla niin kylmää. Hän oli kuvitellut sitä kuumaksi ja intohimoiseksi, väkivaltaiseksi, kuumaveriseksi toivottomuudeksi.

Tämä oli todellista epätoivoa, tämä ääretönkylmyys ja yksinäisyys. Epätoivon synti, josta papit puhuivat, oli kylmä synti, se oli erottumista kaikista lämpimistä ja elävistä siteistä. Tai jos tämä kuulosti ranskalaisen kirjailijan ironialta, niin voisin siteerata ruotsalaista elokuvaohjaaja, joka kuulosti aidosti ivalliselta.

Tommi Melenderin blogissaan introdusoima kielikuva on inhottava, mikä saa sen tuntumaan yksiselitteisen halventavalta. Mutta selvästi se on hyödyllinen. Hyödyllisyydestä kertoo myös kielikuvan yleispätevyys. Pavlovin koiran vastereaktio ehdollistamalla istutettiin signaaliin, tai mitä juuri sinun viiteryhmääsi kuuluvan tulee aina automaattisesti sanoa, kun kuulet….

Varmaankin kokoomusnuori oikeasti tiesi, että menestyminen on kiinni itsestä, itsen vanhemmista, itsen kavereista, itsen kavereiden vanhemmista, suomalaisesta peruskoulusta ja ilmaisesta korkeakoulutuksesta. Mutta sitten radiotoimittaja laukaisi signaalin ja kuola valui. En siksi, että useat lajin tekijöistä olisivat poliittisilta vakaumuksiltaan kansankodin keskiarvoa tai siitä vasemmalla.

Vaan siksi, että ajatus yhteiskunnan rappiosta kaikki menee koko ajan huonompaa suuntaa ja rappion lietsoma pessimismi oikein mitään ei ole tehtävissä ovat osa ruotsalaisen sosialidemokratian perintöä. Häntä ennen sen sanoi ruotsalainen sosialidemokraatti. Aineksen vähentämiseksi keksittiin pakkosterilisointi sekä muita eugeniikan mukaisia ohjelmia. Eugenikot eivät omasta mielestään vihanneet huonompaa ainesta, eikä pohjoismainen dekkari vihaa kenenkään mielestä huono-osaisia Stieg Larsonilla dekadentit löytyvät korruptoituneesta virkakunnasta ja taloudellisesti eristäytyneestä yläluokasta, eivät alemmista sosiaaliluokista.

Ainoastaan normaalit säännöt ylittävä äärimmäinen, poliittinen ratkaisumalli puuttuu. Tai ei oikeastaan puutu. Ei pohjoismainenkaan dekkari lähetä sarjamurhaajiaan terapiaan. Heidät hävitetään, kuten Patricia Cornwellin tai Andrew Vachssin amerikkalaisessa moraalikuolassa, johon aiemmin viittasin.

Melenderin kielikuvaa minulla ei ollut, kun vuonna kirjoitin Henning Mankellin varhaisesta, Afrikka-romaanista Leopardin silmä. Siksi se puuttuu arvostelusta, arvostelun tappioksi. Silloin tiesin lehdistä, että Mankell on edistyksellinen ihminen, joka tuntee Afrikkaa ja afrikkalaisia ihmisiä, ja on huolestunut maanosan kehityksestä. Kirjaa lukemalla sitä ei voi tietää. Otaksun, ettei Mankell yksinkertaisesti kyennyt kirjoittamaan mitä hänen olisi pitänyt kirjoittaa, sanomaan mitä hän halusi sanoa.

Monet muut, yleensä kovin kuluneet sanat tulivat ensin. Mistä sellainen voi johtua? Olen miettinyt samaa asiaa 25 vuotta, ja tulin juuri siihen tulokseen, että romaanin kirjoittamisen täytyy olla vaikeaa.

Ja että omaperäisen romaanin kirjoittaminen on erityisen vaikeaa. Kiitos kommentoijille, Tommi Melenderille ja Juha Saarelle ja erityisesti Kanaselle, vaikka Kanasta voikin nyt harmittaa, että liitän vielä tähän vanhan, hieman happaman arvion parhaimpana tai ainakin lajin kannalta ikonisimpana pidetyn pohjoismaisen dekkaristin kaunokirjallisesta teoksesta….

Ihminen oppii elämään syöpäläisten ja ripulin kanssa, mutta katkeruudesta ja harhaluuloista luopuminen näyttäisi olevan vaikeampaa kuin puhtaudesta ja mukavuudesta luopuminen. Valkoisen miehen taakka, jonka Hans Olofson vie mukanaan Afrikkaan, ei selity pelkillä ihonvärin herättämillä epäluuloilla.

Ennen rikosromaaniensa maailmanlaajuista menestystä kirjoitetussa kasvukertomuksessa Leopardin silmä Henning Mankell haluaa osoittaa, että rasismi on vain yksi ihmisen pimeän puolen vivahde. Taloudellisen eriarvoisuuden herättämä kateus, halveksunta ja nöyryyttämisen tarve ovat verissä myös luvun norrlantilaisen satamakaupungin asukkailla, vaikka kaikki ovat vitivalkoisia ruotsalaisia. Itsenäistyneen Sambian maaseutu, jossa viimeiset valkoiset suurtilalliset yrittävät takertua siirtomaakauden elämäntyyliin, on vain saman verenperinnön soveltamista käytäntöön.

Mankellin pessimismi tuo mieleen hänen nuoruusvuosiensa mannermaisen radikalismin synkemmän puolen. Jonkinlaista vallankumousta uumoillut ranskalainen filosofi ja historioitsija Michel Foucault ei uskonut, että ihmisluontoon mahdollisesti kuuluvat hyveet juurikaan horjuttaisivat monimutkaisille alistussuhteille perustuvia vallan rakenteita. Pariisin kaduilla marssineet työläiset ja opiskelijat taistelivat omaa kohtaloaan vastaan, eivät abstraktien ihanteiden puolesta, joten heidän vaatimuksensa saada oikeutta merkitsisi pahimmillaan kostoa ja parhaimmillaankin vain vallan rakenteiden palauttamista toisissa käsissä.

Siitäkin huolimatta Foucault ei yrittänyt seurata aikansa kuohuntaa näköalapaikalta vaan osallistui itse poliisien kivittämiseen. Ja hieman samassa hengessä Foucaultinsa tunteva älykkökirjailija Mankell pidättyy asettumasta romaaninsa dramaattisimpien tapahtumien yläpuolelle. Valkoiset tilalliset, joille valkoisten lähtö Sambiasta merkitsee maanosan synnynnäisen rappion syvenemistä, saavat oman puheenvuoronsa.

Samoin Hans Olofson, jossa perinteisen siirtomaaseikkailijan usko oman elämäntilanteen kohentamiseen sekä Mankellin vasemmistopolven solidaarisuus-aate sekoittuvat toisiinsa.

Romaanin, ja vielä selkeämmin historian kerrottavaksi jää, missä määrin molemmat näkökulmat ovat seurausta turhista toiveista ja urautuneista uskomuksista. Leopardin silmän rikas rakenne on paljossa velkaa norjalaisen Aksel Sandemosen klassikolle Pakolainen ylittää jälkensä Kumpikin kirjailija ammentaa omasta elämästään ja soimaa armotta pohjoismaista pikkukaupunkimentaliteettia.

Myös päähenkilön matkan syitä ja seurauksia valotetaan limittäin, lukijan uteliaisuutta kutkuttaen. Hans Olofsonin tapauksessa sekä syyllisyys kotimaassa että sovitus Afrikassa alkavat näyttää suurelta haihattelulta.

Tyydyttävää ratkaisua kaipaava Mankell haluaa kuitenkin nähdä sen eräänlaisena itsen löytämisenä. Lisäksi löytyy eräänlainen Afrikka, mutta siinä Mankell on heikoimmillaan, vaikka on asunut Mosambikissa vuosikausia. Kohtaus voisi olla vanhasta turistifilmistä, jonka esittämistä ei enää pidetä poliittisesti korrektina, mutta ilmeisesti Mankell ei yritä ironisoida päähenkilöään.

Hän yrittää vilpittömästi kuvata, kuinka Afrikka jää eurooppalaiselle etäiseksi mielikuvaksi, ikuiseksi arvoitukseksi. Mankell käyttää hyväkseen kaikki kauhun väristykset, jotka valkoisen miehen ja mustan maanosan kohtaaminen voi perinteisessä siirtomaakirjallisuudessa herättää — terveyden murenemisen, pimeän pelon, vieraantumisen ja moraalin suhteellistumisen.

Trinidadissa syntynyt Nobel-kirjailija V. Naipaul on kirjoittanut samanlaisesta aiheesta omaperäisemmän, mutta Leopardin silmän kanssa oudosti symmetrisen romaanin nimeltä Vallan hinta Siinä länsi-intialainen Ralph Sing hukkaa oman minänsä Euroopassa. Romaanien olennainen ero ei ehkä liity siihen, että Mankell on pelkästään etevä ja Naipaul nerokas kirjailija.

Olennaisempaa on vanhan kolonialistisen maantieteen ylläpitämä käsitys maailman keskuksista ja sen marginaaleista. Ruotsalainen Mankell jättää Afrikan lukijalleen yhä tutulla tavalla tuntemattomaksi, trinidadilainen Naipaul tekee eurooppalaisuuden lukijalleen läpikotaisin, yllättävillä ja uusilla tavoilla tunnetuksi.

Elokuvassa  Seitsemän  sadistinen sarjamurhaaja haluaa kiinnittää moraalittoman maailman huomion seitsemään kuolemansyntiin. Tv-sarjassa  Silta  sadistinen sarjamurhaaja haluaa kiinnittää moraalittoman maailman huomion viiteen yhteiskunnalliseen epäkohtaan. Tästä jo arvaa, kumpi on amerikkalaista ja kumpi pohjoismaista jännitysviihdettä.

Yllättävää on enintään se, että Hollywoodin versio katolisesta uskosta löytää länsimaisesta elämäntavasta kaksi vikaa enemmän kuin ruotsalaisten versio sosialidemokratiasta.

Seitsemässä  minua kiinnostivat enemmän visuaaliset lainaukset tai varkaudet kuvataiteilijoilta kuin teennäisesti yllätyksellinen juoni olin silloin kiinnostuneempi kuvataiteesta kuin nykyisin. Sillassa ei kiinnostanut oikein mikään, ei varsinkaan kymmenen tunnin ajallinen investointi paljastuksiin, jotka paljastaisivat lähinnä käsikirjoittajien nokkeluuden. Tekijän kyky havaintoon ilmenee teoksen mittaan satunnaisesti, paloittain, osana elokuvan visuaalisuutta tai romaanin kieltä.

Seitsemässä  visuaalisuus on kerronnallisuudesta irrallinen toisen asteen elementti, joka kiinnittää huomion ohjaajan ja kuvaajan osaavuuteen ja uudenlaiset valaistusratkaisut sallivaan teknologiseen kehitykseen. Varsinaista esteettisyyttä, jolla joskus tarkoitettiin muodon kauneutta ja tunteen ilmaisua, en ole pohjoismaisessa dekkarissa tavannut.

Child ei paneudu havaintoonsa tämän enempää. Seikkaperäinen kirjoittaja Child toki on, kuten kaikki kirjailijat, joille ilmeisesti maksetaan merkkimäärän mukaan. Mutta yleensä jotenkin elegantilla tavalla. Oikeastaan hänellä on ikäväkin taipumus venyttää kirjojensa mittaa mielivaltaisilla yksityiskohdilla.

Kuten vaikkapa kertomalla miltä ihmiskalloon osuva biljardikeppi kuulostaa. Kumahdus on kuulemma ontto ja metallisempi kuin elävältä kudokselta voisi odottaa. Hyvin Childilta silti sujuu itse lauseen rytmi. Se on elegantti ja maskuliininen kuin John Waynen askel, ja yhtä taloudellinen ja pahaenteinen kuin Beethovenin seitsemännen sinfonian allegretto. Vuosien mittaan juuri mikään ei ole muuttunut.

Maybe the hardest time to move unobserved through a city. Or maybe the easiest. Except the road head. Täsmällisten kellonaikojen lisäksi Childille on tärkeää, että entinen sotapoliisi Reacher on väkivallan ammattilainen, joka kantaa julmuuden jäljet hiljaa sisällään eikä rasita niillä tavallisia kansalaisia. Ethan-sedän tavoin Reacher saapuu tarinan aluksi kaupunkiin, Tappotahdissa  Georgian osavaltioon, jossa kuulemma on haudattuna eräs sokea blueskitaristi. Lopuksi hän lähtee, eikä ota mukaansa edes puhtaita alushousuja ja hammasharjaa.

Tällainen kerta toisensa jälkeen toistuva kasvottomuus ja juurettomuus tuskin miellyttää lukijoita, jotka ovat tottuneet pitämään eronnutta ja alkoholisoitunutta rikoskomisariota todisteena kirjailijan merkityksellisestä ihmiskuvauksesta. Muut kenties ovat avoimempia tekniikalle, jossa yksinkertainen tilannekatsaus ja ilmeettömät kasvot ovat tyhjä taulu muille — ehkä monimutkaisemmille - tulkinnoille.

Pohjimmiltaan Reacher on romanttinen vaeltajahahmo, joka tarkkailee maailmaa tavanomaisten normien ulkopuolelta. Ainoastaan oman ja muiden kohtalon surkuttelu puuttuu. Tässä mielessä Child hieman pettää lukijoitaan. Kaikki fyysiset haasteet selvittävä mies, jolla ei siksi ole koskaan aihetta häpeään tai riittämättömyyden tunteeseen, ei tietenkään ole kovin uskottava.

He sekoittavat moraalisen sentimentaalisuuden yhteiskuntakritiikkiin ja ruokkivat mieluummin lukijoidensa taipumusta itsesääliin kuin vastuuntuntoon.

Siksi Childia voi huoletta suositella kaikille viihteen ystäville, joiden mielestä jännityskirjailijan ei tarvitse olla suuri ajattelija. Pääasia on, ettei hän ole pitkäpiimäinen hurskastelija — ja että hän osaa kirjoittaa kirkkaan, siekailemattoman lauseen.

Lauseesta on puolet totta, mikä on toimittajalta aina hyvä suoritus. Wuori on tosiaankin kuollut, mutta arvostuksesta on erilaisia mielipiteitä.

Eniten ihailua tuli median maailmasta, jota myös Pietiläinen edustaa, juristikollegat ja Wuoren entiset asiakkaat olivat toisinaan happamampia. Kun melkein kaksi vuosikymmentä sitten julkaisin alla olevan kirja-arvostelun, en tiennyt Wuoresta juuri muuta kuin tuon julkikuvan ja sitä pönkittävät Wuoren omat kirjoitukset.

Runsaan palautteen jälkeen tiesin enemmän. Hän on lakikirjansa lukenut. Monen alkyylinitriitin myyminen ja käyttäminen on tosiaan sallittua Suomessa. Virallinen myynti Suomessa alkoi luvun alussa. Sitä ennen poppersia sai katukaupasta ja seksiliikkeistä tiskin alta. On kansalaisen oma asia, hengittääkö sitä vai ei. Soitto poliisin rikostekniseen laboratorioon varmistaa puheet oikeiksi. Ostajalta ei paljoa tarvitse udella. Toisaalta luvulla brittiläinen luokitus listasi poppersin tunnetuista päihteistä toiseksi vaarattomimmaksi.

Miedompaa oli vain khat. Omistaja kertoo poppersin kotimaan markkinoiden olevan pienet. Täällä ainetta saa muutamasta pornoputiikista sekä netistä — uskokaa tai älkää — osoitteesta poppers. Kahdenkympin pulloja hankitaan ennen baari-iltaa. Myöhäisimmät nuuskijat tulevat vasta aamuseitsemältä. Yleensä hameväki jos ovat naisia ei pulloja hanki. Siitä toki viestii jo hyllyllä mököttävä tekoperäaukko. Sormi osoittaa tiskiin teipattua listaa.

Valikoima hämmentää, mutta omistaja tekee selkoa illan menusta. Kuin bourgognelainen viinikauppias, hän esittelee merkkiviidakkoa. On kaikkea aina Jungle Juicesta Liquid Goldiin. Myös king size -kokoja löytyy. Suomessa 10 millilitran poppers-pullon standardihinta on 15 euroa ja 30 millin 20 euroa.

Litrahinta on siis — euroa. Kymmenen millilitran popperspullo riittää yhdelle ihmiselle usean käyttökerran ajaksi. Keskustelupalstojen mukaan tämän hetken ykköstuote on nimeltään Fist. Popperssien samppanjaa ei kuitenkaan täältä saa. Päädyn kahteen pulloon, Iron Horseen ja kestosuosikki Rushiin. Liikkeeseen pujahtaa yli kolmekymppinen mies.

Saan häneltä niin kuumottavan katseen, että tungen pullot taskuuni ja poistun. Syntisen megastoren ulkopuolella vedän syysilmaa keuhkoihini. Kavereineni olen käynyt homobaarissa ennenkin. Silti, yksin gayklubin edessä, taskut poppersia pullollaan, tulee jotenkin äitiä ikävä.

Sisällä katson tanssilattialla hytkyviä miehiä. Mieleen tulee pakostakin Cruisingin baarikohtaus. Samalla seuraani liittyy vanhan koulukunnan homoja. Alkurupattelun jälkeen nostan kissan pöydälle. Tuote on kavereille tuttu, mutta he ihmettelevät, kuka nuuskii näin aikaisin. Selviää, että rännit on tapana vetää loppuillasta. Sulloessani pulloa taskuun tiedustelen miesten suhdetta sen sisältöön.

Vaikka sitä kutsutaan köyhän miehen koksuksi, on se Suomessa aika kallista. Panouhrit ovat tunnetusti poppersaukisia.

Jatkuvasti päihdettä käyttää heidän mukaansa pieni osa homoista. Nuoruutensa luvulla viettäneille bilettäjille poppers jäi tutuksi seksistimulantiksi. Kuulopuheet pitävät siis paikkansa. Osa homoista nauttii yhä poppersia. Me ei sellasiin kosketa. Nuoret on rohkeempia kuin ennen. Loput käyttäjistä vetää alkyylinitriittinsä kuitenkin jossain muualla.

Tarvitsen muidenkin käyttäjien kommentteja. Nahkaliivissä on kylmä, kun astun seuraavaan jonoon. Ovella huojuu nousuhumalainen massa, jonka julkisivu pysyy kasassa geelin ja meikin avulla. Edessäni seisoo äitelän tuoksuinen mies seurassaan blondi. Alfauros murahtaa ja vetää barbinsa viereensä. Taakseni pöllähtää lisää ihmisiä. Entäpä te, käytättekö poppersia?

Yhdet hakevat lisäkiksejä bileisiin. Niistä poppers ei ole vaarallista. Toiset taas kelaa, että aivovaurio on jo tapahtunut, jos sitä käyttää", sanoo toissakeväänä lukiosta valmistunut tyttö. Hän on nuuskaissut muutaman kerran, silloinkin kavereiden usuttamana.

Poppersia pidetään homojen, seksihullujen tai urpojen hommana. Siks sitä ei hirveen julkisesti kannata haistella. Kesällä tuli vedettyä överit. Nenä menee helposti paskaks. Kysyn vielä muutamalta kanssajonottajalta. Maineeni poppersia tyrkyttävänä homona leviää jonossa. Homomestassa saan nopeasti miesseuraa. Poppersilla ladattu nuori jäbä tuntuu kiinnostavan. Menemme neljän koplassa vessaan. Ovet suljetaan ja pullo kiertää ringissä.

Sitten tulee minun vuoroni. Nostan jekkupulloa pienemmän putelin sentin päähän nenästäni. Mitä Al Pacino tekisi? Kirvelevää litkua pirskahtaa sieraimiini. Sitten kasvojani alkaa kuumottaa. Ohimossa jyskyttää, ja pulssini kiihtyy. Olen nahka-alpacinona kikattavien homojen seurassa invavessassa. En voi lopettaa nauramista. Silmistä valuu vettä ja sydän hakkaa. Helsinkiläiset taitavat olla kääpiökokoa, ainakin urheilevat sellaiset!

Outi Hovatta kommentoi koeputkihedelmöityksen saamaa Nobelin palkintoa. Naimisiin rakastamansa hauvelin kanssa. Hiirenpoikasille järjestetty kaksi geneettistä isää. Syömmekö itsemme lihaviksi ravinnon lisäaineilla? Isommissa erissä aina vähän edullisemmin. Viina vie miestä, naista ja vanhusta. Homo-skenen mediailme on nuorentunut.

Se on nyt varsin sympaattinen. Onko Petteri Punakuono homo? Aniharvinainen hermafrodiittikala saatu pyydykseen Suomessa. Vakava huoli on levinnyt homopiireihin: Kun Eero Paloheimo erosi vihreistä. Sperman makuun voi vaikuttaa. Homous synnynnäistä vai ei? Kristinuskoa aiheuttava geeni on löydetty! Haluaisitko osallistua sosiaalipsykologian pro gradu - tutkimukseen? Statukset muuttuvat - köyhät ovat koko ajan kintereillä ;-. Ajatus omasta kuolemasta hipaisi.

Työelämän täsmä- ja moniosaaminen. Minkäköhän lopetuksen sinä valitsisit? Entäpä jos kaffelatteen ei saisikaan enää maitoa? Urheilijoilla on sitten vaikeeta - tuhkapilvi haittaa! Missä kulkee raja oikeuteen julkiseen solvaamiseen? Helsinkiläinen taksimafia ja muita kertomuksia taksijonosta. Gaydar ja paikkatiedon päivitys.

Läkerol Good taste comes from Sweden. Hieman iloa homon silmälle. Pitäisikö ihmisiä suojella heiltä itseltään? Onko kauppojen vapaassa aukioolossa järkee vai ei. Äänestä vuoden nainen Iltalehdessä. Voi kun meillä olis gay-olympialaiset! Matkailusta on kadonnut hohto? Se on muuttunut aivan liian helpoksi! Miten juot kahvisi - vai onko se sittenkin teetä? Kissan omistajat ovat fiksumpia kuin koiran omistajat. Drag queen jäi kiinni. Ikääntymisen mukanaan tuomat asenteet. Paula Lehtomäki ei rupea puheenjohtajaehdokkaaksi.

Teinikarkotin ei tehonnut puluihin. Ranneliike on saanut kilpailijan ;-. Homollakin on varaa sivistää itseään! Hyvää uutta vuotta ! Isoja ja pieniä ajatuksia. Mikä tekee raiskauksesta törkeän? Kuka on mielestäsi seksikkäin näyttelijä ulkomaalainen, suomalainen jne? Suomeen julistetaan varmaan maansuru!

Miksi suomen kielessa puhutaan etaisesti,,,,,. Lehti myy hyvin kateudella ja vahingonilolla! Voisiko Lucia-neito olla joskus urospuolinen?

Käteisautomaatteihin mainoksia - käyttöliittymää ei saada suomennettua? Peräpukamat ja henkiset kärsimykset. Sopiva hinta kahvikupille kahvilassa. Vampires were people too! Ihan kuin Serbian pridellä. Meillekin saa lähettää ilmaisia lahjoja.

Kuinka sanoja on lupa käyttää? Tampere - tärähtäneiden ihmisten kaupunki? Elämän pienet ärsyttävät asiat.

Elämä pelissä - Onnellisuuden salaisuus. Naposteltavia joihin tulee kyltymätön himo. Malesian hallituksen virallinen uutistoimisto: Missä olit kun ensimmäinen ihminen laskeutui kuuhun 40 vuotta sitten? Perheenisä hämmentyi julkisesta homoseksiaktista.

Ympärileikatut miehet muita parempia seksissä naisen kanssa. Harkitse, ennen kuin otat tatuoinnin. Ei mene suu säkkiä myöten! Eturauhassyöpään sairastui homomiestä vuonna Vibraattorien käyttäjillä parempi seksuaaliterveystilanne. Tikan surmaaja karkasi vankilasta. Sveitsiläinen homomatkatoimisto markkinoi Helsingin-matkoja Finskillä. Suomalaisten tavat ovat muuttuneet lyhyessä ajassa ja paljon. Mitä tapahtuu urheilujoukkueessa pelin jälkeen?

Kiinnostava ehdotus yleisurheilun uudistamiseksi. Isä Mitron punaiset posket. Tukka päässä vai ei Tosimies ei tervehdi, eikä halaile. Viron hintataso vaikuttaa laskeneelta. Pääsiäismunille on nyt kysyntää.

TV-yhtiö ABC teki kokeen homojen kohtelusta sporttibaarissa. Nettipalstat ja sisäinen peto. Putosin korkealta ja kovaa ;-. Venäjän rikkain on tavoiteltu poikamies. Miehen sukuelimet to Kruisailupaikan aluskasvillisuuden poisto syrjivää. Cypergayt ja CeBIT Miten näin voi käydä? Kirja 24,5 sentin takia. Olisiko sinusta menestyväksi pörssimeklariksi?

Ranneliikkeen smo jämäkkänä City-lehdessä. Entäs homot ja muut? Orgasmeja piisaa eikä rahakaan lopu. Tarvitaan homomiehiä osallistumaan tutkimukseen!!!!

Suomessa käytetään paljon kiistanalaisia persoonallisuustestejä. Komeat miehet Sellon Prisman kassoilla. Maikkarin Chatista siirretään numeroita pornopalveluun. Joulu ja muut juhla-ajat. Importing Smiles - keskustelua matkailusta.

Veet ja omituiset asenteet. Onkohan tämä kaapista ulostulo? Ranneliike saa tunnustusta Aslanilta - epäsuorasti. Kuinka pitelet itsestäsi kiinni ;-. Juhani Viherlahti, voitko auttaa minua? The Big Penis Book. Otokylä ja Oulun gay-väki. Kotimainen matkailututkimus glbt-matkailuilmiöstä Suomessa. Uskossa tähän, olisi hyvä HIV Helsingin Sanomissa Maailman homohistoria ja nykyisyys. Löyty tällanen magee fisujuttu harrastajille. Haluan parantaa mainonnan tasoa. Minkä kokoiseen penikseen rullautuu kortsu 18,5cm täysin auki?

Kun ei tiedä mitä tekis. Aromaterapiaa kesäisen sadepäivän piristykseksi? Uutishuolia - sekoaako pää. Vahingonilo - paras ilo! Bileillä ei ollut vetovoimaa. Homot ja lesbot sukututkimuksessa.

: Poppers haitat car

Poppers haitat car 787
Seksi filmejä karmel escort 713
TASUTA PORNO VIDEOD SEXUAL STRIPTEASE Seksiä oulusta pissa seksi
Poppers haitat car Kavereineni olen käynyt homobaarissa ennenkin. Elislak 28 juli Etiikka Mitä on hyvä elämä? Immanuel Kant - kauneuskokemuksen taustalla ihmisen muodon taju - kaunis herättää pelkällä muodollaan pyyteetöntä mielihyvää esim. SeclyNc 11 augusti
Varkaus suomi nainen ja mies On se niin väärin jos homolla menee hyvin! Ja joka helposti vaihtoi ystävät vihollisiksi. Shar3ronGlupt 25 juli Shar3ronGlupt 26 juli Maltillisella pelaamisella paasee kuukausittain jopa ylid casinoeuro bonuskoodi En olis kovin huolissaan siis, or kolikkopelit talletus. NanoGamy 28 juli
Idioro 28 juli Asiat ovat todellisia, merkityksellisiä ja "tuntuvia". Kohtaus on luvun elokuvasta Cruising. Myydään tarjouksien perusteella Fleshlight Bliss ja Paradise. Onko Osallistuminen Verkossa kolikkopeli Much Better Than Todellisessa Paalle avulla hyva valikoima toimintaonline kasinot toimivat myos erittain. Axorapep 31 juli Mega Sena Lotto tulokset tarjoavat hyvat voittomahdollisuudet valitse kuusi lotossa, jossa numerot valitaan kahdesta rummusta Kaikki palkinnot, jotka on.

0 thoughts on “Poppers haitat car

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading